Ons verhaal

Quintessence, al 30 jaar stevig geworteld in groei

De jaren tachtig. Assessment komt naar België overgewaaid via Amerikaanse bedrijven, maar staat nog in zijn kinderschoenen. De hoge werkloosheid zorgt voor een overvloed aan kandidaten. Er is weinig aandacht voor doordachte en menswaardige werving en selectie. Veel talent wordt weggegooid op basis van een eerste indruk. Als er een psycholoog bij een screening te pas komt, blijft het bij één beslissingsnemer, terwijl een keuze maken met verschillende personen en invalshoeken een pak objectiever is.

Eind augustus 1988. We starten Quintessence op. Vanuit de overtuiging dat het beter kan en moet. Onze naam verwijst naar de pure essentie van iemand, de waarheid en wijsheid ontdaan van alle verpakking. Mensen verdienen een faire kans om te tonen wie ze zijn en wat ze kunnen. Oprechte en professionele aandacht bij aanwerving, mutatie, promotie … is wat ons betreft het minimum.

Hier & nu gebeurt het

2018... Dertig jaar later is onze overtuiging nog steeds dezelfde. Mensen in hun unieke zijn optimaal tot hun recht laten komen in een professionele context. Zorgen dat bedrijven betere resultaten halen door de juiste talenten op een motiverende manier in te zetten. Dit zijn vandaag de twee onafscheidelijke aspecten van onze missie. We maken ze waar door positief people management, krachtige leiderschapstrainingen, hedendaagse organisatieontwikkeling en het degelijk opleiden van assessors.

We groeien mee met het hyperdigitale tijdperk, maar een persoonlijke aanpak met echt contact blijft centraal staan. Mensen zoeken namelijk naar echte verbinding, naar win-win en naar duurzaam werk. Waar het zakelijke en het menselijke elkaar oprecht ontmoeten en versterken, ontstaat een mooie nieuwe meerwaarde. Quintessence draagt er graag aan bij, nog even overtuigd als 30 jaar geleden.