×

Nieuws

 1. Streng selecteren op een krappe arbeidsmarkt: een succesformule of een utopie?

  Het aantal openstaande vacatures is nog nooit zo hoog geweest. Streng selecteren op deze krappe arbeidsmarkt, is tegenwoordig een echt dilemma voor veel organisaties. Vaak zijn ze al blij dat ze iemand kunnen aantrekken, laat staan dat ze daarbij nog eens selectief zouden moeten zijn. De ambitie ‘the right man on the right job at the right time’ is stilaan verleden tijd. The right man? Dat is discriminerend. The right job? Jobs zijn geen strak afgelijnde pakketten meer, maar combinaties van flexibele rollen. Bovendien evolueren ze doorheen de tijd. The right time? We rekruteren veelal te laat waardoor we dikwijls achter de feiten aanlopen. Bijkomend zijn de opzegtermijnen van medewerkers ingekort en laat een krappe arbeidsmarkt ons maar zeer zelden toe om vertrekkers snel te kunnen vervangen. We zijn de dag van vandaag dus eigenlijk genoodzaakt om vooruit te kijken en talenten aan te trekken, vooraleer we hen echt nodig hebben.
  Lees meer
 2. 5 onmisbare leiderschapskwaliteiten en hoe je ze kan ontwikkelen

  Leidinggeven is een vak apart. Sommigen hebben er een natuurlijke aanleg voor en lijken in de wieg gelegd om een manager te worden, anderen zullen het moeten leren. Succesvol leiderschap berust namelijk op een verscheidenheid aan competenties. En de meeste competenties kan je wel degelijk trainen en ontwikkelen. Wat zijn dan de belangrijkste eigenschappen van effectieve leiders? Die bespreken we in dit blogartikel, zodat jij je kansen op doorgroei naar een leidinggevende functie kan vergroten.
  Lees meer
 3. Wat is (paars) people management en hoe werkt het?

  Niet de computers of machines, wél je medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal binnen jouw organisatie. Het werd door wetenschappelijk onderzoek bevestigd: hun prestaties hebben een grote invloed op het bedrijfsresultaat. Het is echter niet voldoende om enkel bekwame medewerkers aan te werven. Als leidinggevende is het minstens even belangrijk om het talent van je huidige team maximaal te benutten en verder te helpen ontwikkelen. Enter: people management. Belangrijk, maar niet evident. Het doel van people management is simpel: een sterk, efficiënt team bouwen. En dat doe je door je medewerkers op een goede manier aan te sturen, te motiveren en te inspireren. Door aandacht te hebben voor zowel het individu als voor het team. Maar wat houdt people management nu concreet in? En hoe integreer je people management binnen jouw organisatie? Je leest het in dit artikel.
  Lees meer