×

Nieuws

 1. Hoe kan je de expertise van Quintessence inzetten bij fusies en acquisities

  Fusies en acquisities zijn van alle tijden, en ook de laatste jaren worden steeds meer organisaties geïntegreerd. Vaak is dat een goede zaak, maar ook even vaak zien we dat organisaties de mist ingaan op het gebied van hun sociaal kapitaal. Uit internationale studies blijkt namelijk dat het enthousiasme bij de start van fusies en acquisities groot is, maar ook dat ze in 1 op de 3 gevallen mislukken omwille van een verschil in visie, een mismatch van cultuur en van mensen, of onvoldoende aanwezige competenties voor nieuwe rollen of functies in het grotere geheel. Een fusie of acquisitie aanpakken met de nodige kennis is dus cruciaal. Daarbij kunnen de diensten van Quintessence zeker het verschil maken in de slaagkans van de nieuwe organisatie. We vertellen je dan ook graag meer over hoe wij dit overgangsproces kunnen ondersteunen.
  Lees meer
 2. Voorbij een biasvrije selectie: hoe inclusief ontwikkelen we vandaag?

  Als u dit artikel leest, bent u vast een gedreven believer in een wereld waarin etnische achtergrond geen spanningsveld meer betreft? Bent u een empathisch luisterend oor voor uw collega’s? Wijst u uw kinderen mogelijks ook wel eens op een stereotype woordmopje? Bent u nog lang niet uitgelezen over het topic D&I? Uw toewijding is goud waard!
  Lees meer
 3. Een succesvol team bouwen? Dit zijn de do’s

  Achter elke succesvolle organisatie, schuilt een sterk team. Met een team kun je namelijk veel meer bereiken dan in je eentje. Een succesvol team samenstellen is echter meer dan alleen een groep mensen vinden met de juiste mix van professionele vaardigheden. Een sterk team zorgt voor een hogere productiviteit, meer werkgeluk en betere resultaten. Een geoliede samenwerking is hierbij de sleutel tot succes. Alleen is dat niet zo vanzelfsprekend. Succes komt niet uit de lucht vallen. Gelukkig heb je als leidinggevende grotendeels de touwtjes in handen en heb je een grote invloed op de prestatie van je team. Wil jij weten hoe je het beste uit je team haalt? Een kant-en-klaar recept is er niet, maar in dit blogartikel geven we je wel alvast de do’s mee.
  Lees meer