Nieuws

 1. De beste opleidingstrajecten van Quintessence om aanwezige talenten verder te ontwikkelen

  We zijn het er allemaal over eens: mensen vormen het belangrijkste kapitaal in een organisatie. Zeker met de war on talent waarin we ons nog volop bevinden, is het van groot belang dat we onze medewerkers de nodige uitdaging en motivatie aanbieden om zich blijvend in te zetten voor hun organisatie.
  Lees meer
 2. Het belang van competentiegerichte interviews op maat (Interviewer© tool)

  De perfecte match vinden voor je openstaande vacatures is niet altijd even gemakkelijk. Als HR-expert, selecteur of recruiter is het dan ook belangrijk om over de juiste selectietechnieken en -tools te beschikken. Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van de competenties en talenten van de kandidaat. Alleen zo zorg je ervoor dat je de juiste persoon op de juiste positie kan plaatsen.
  Lees meer
 3. Hoe kan je de expertise van Quintessence inzetten bij fusies en acquisities

  Fusies en acquisities zijn van alle tijden, en ook de laatste jaren worden steeds meer organisaties geïntegreerd. Vaak is dat een goede zaak, maar ook even vaak zien we dat organisaties de mist ingaan op het gebied van hun sociaal kapitaal. Uit internationale studies blijkt namelijk dat het enthousiasme bij de start van fusies en acquisities groot is, maar ook dat ze in 1 op de 3 gevallen mislukken omwille van een verschil in visie, een mismatch van cultuur en van mensen, of onvoldoende aanwezige competenties voor nieuwe rollen of functies in het grotere geheel. Een fusie of acquisitie aanpakken met de nodige kennis is dus cruciaal. Daarbij kunnen de diensten van Quintessence zeker het verschil maken in de slaagkans van de nieuwe organisatie. We vertellen je dan ook graag meer over hoe wij dit overgangsproces kunnen ondersteunen.
  Lees meer