Learning

 1. De beste opleidingstrajecten van Quintessence om aanwezige talenten verder te ontwikkelen

  We zijn het er allemaal over eens: mensen vormen het belangrijkste kapitaal in een organisatie. Zeker met de war on talent waarin we ons nog volop bevinden, is het van groot belang dat we onze medewerkers de nodige uitdaging en motivatie aanbieden om zich blijvend in te zetten voor hun organisatie.
  Lees meer
 2. Hoe kan je de expertise van Quintessence inzetten bij fusies en acquisities

  Fusies en acquisities zijn van alle tijden, en ook de laatste jaren worden steeds meer organisaties geïntegreerd. Vaak is dat een goede zaak, maar ook even vaak zien we dat organisaties de mist ingaan op het gebied van hun sociaal kapitaal. Uit internationale studies blijkt namelijk dat het enthousiasme bij de start van fusies en acquisities groot is, maar ook dat ze in 1 op de 3 gevallen mislukken omwille van een verschil in visie, een mismatch van cultuur en van mensen, of onvoldoende aanwezige competenties voor nieuwe rollen of functies in het grotere geheel. Een fusie of acquisitie aanpakken met de nodige kennis is dus cruciaal. Daarbij kunnen de diensten van Quintessence zeker het verschil maken in de slaagkans van de nieuwe organisatie. We vertellen je dan ook graag meer over hoe wij dit overgangsproces kunnen ondersteunen.
  Lees meer
 3. Voorbij een biasvrije selectie: hoe inclusief ontwikkelen we vandaag?

  Als u dit artikel leest, bent u vast een gedreven believer in een wereld waarin etnische achtergrond geen spanningsveld meer betreft? Bent u een empathisch luisterend oor voor uw collega’s? Wijst u uw kinderen mogelijks ook wel eens op een stereotype woordmopje? Bent u nog lang niet uitgelezen over het topic D&I? Uw toewijding is goud waard!
  Lees meer