Pers & blogs

 1. Een succesvol team bouwen? Dit zijn de do’s

  Achter elke succesvolle organisatie, schuilt een sterk team. Met een team kun je namelijk veel meer bereiken dan in je eentje. Een succesvol team samenstellen is echter meer dan alleen een groep mensen vinden met de juiste mix van professionele vaardigheden. Een sterk team zorgt voor een hogere productiviteit, meer werkgeluk en betere resultaten. Een geoliede samenwerking is hierbij de sleutel tot succes. Alleen is dat niet zo vanzelfsprekend. Succes komt niet uit de lucht vallen. Gelukkig heb je als leidinggevende grotendeels de touwtjes in handen en heb je een grote invloed op de prestatie van je team. Wil jij weten hoe je het beste uit je team haalt? Een kant-en-klaar recept is er niet, maar in dit blogartikel geven we je wel alvast de do’s mee.
  Lees meer
 2. Streng selecteren op een krappe arbeidsmarkt: een succesformule of een utopie?

  Het aantal openstaande vacatures is nog nooit zo hoog geweest. Streng selecteren op deze krappe arbeidsmarkt, is tegenwoordig een echt dilemma voor veel organisaties. Vaak zijn ze al blij dat ze iemand kunnen aantrekken, laat staan dat ze daarbij nog eens selectief zouden moeten zijn. De ambitie ‘the right man on the right job at the right time’ is stilaan verleden tijd. The right man? Dat is discriminerend. The right job? Jobs zijn geen strak afgelijnde pakketten meer, maar combinaties van flexibele rollen. Bovendien evolueren ze doorheen de tijd. The right time? We rekruteren veelal te laat waardoor we dikwijls achter de feiten aanlopen. Bijkomend zijn de opzegtermijnen van medewerkers ingekort en laat een krappe arbeidsmarkt ons maar zeer zelden toe om vertrekkers snel te kunnen vervangen. We zijn de dag van vandaag dus eigenlijk genoodzaakt om vooruit te kijken en talenten aan te trekken, vooraleer we hen echt nodig hebben.
  Lees meer
 3. 5 onmisbare leiderschapskwaliteiten en hoe je ze kan ontwikkelen

  Leidinggeven is een vak apart. Sommigen hebben er een natuurlijke aanleg voor en lijken in de wieg gelegd om een manager te worden, anderen zullen het moeten leren. Succesvol leiderschap berust namelijk op een verscheidenheid aan competenties. En de meeste competenties kan je wel degelijk trainen en ontwikkelen. Wat zijn dan de belangrijkste eigenschappen van effectieve leiders? Die bespreken we in dit blogartikel, zodat jij je kansen op doorgroei naar een leidinggevende functie kan vergroten.
  Lees meer