Competentiewoordenboek

Het woordenboek als sterk fundament

Een competentiewoordenboek is een cruciaal basisinstrument bij het neerzetten van competentiemanagement in uw organisatie.

HET WOORDENBOEK ALS FUNDAMENT

Een competentiewoordenboek is een cruciaal basisinstrument bij het neerzetten van competentiemanagement in uw organisatie. Het bevordert een eenduidig woordgebruik rond competenties en verwachtingen. Het vergemakkelijkt de dialoog met medewerkers, collega’s, directie… omdat iedereen in de organisatie eenzelfde taal spreekt

WAT STAAT ER IN ZO’N COMPETENTIEWOORDENBOEK

Om competenties op een objectieve manier te bespreken is het van groot belang dat iedereen weet wat je onder elke competentie verstaat en hoe je de competentie concreet kunt observeren. In welke mate is een competentie aanwezig, uit welk concreet gedrag kan je dit afleiden. Een degelijk competentiewoordenboek geeft een eenduidige taal.

In het Quintessence competentiewoordenboek vind je een overzicht van 35 hedendaagse competenties met hun welomschreven definitie. Bovenop geeft het per competentie een overzicht van observeerbare gedragsindicatoren (concreet gedrag) verdeeld in competentieniveaus, de mate waarin een competentie aanwezig is.

WAARVOOR KAN IK HET GEBRUIKEN

Een competentiewoordenboek geeft een houvast bij het opmaken van functieprofielen, bij het (competentie)gericht selecteren van nieuwe medewerkers, bij opleiding en begeleiding van uw mensen, bij diverse gesprekken zoals kwaliteitsvolle functioneringsgesprekken, maar ook objectieve evaluatiegesprekken en noem maar op. Als u het als HR over sterkten van mensen of ontwikkelingsopportuniteiten heeft in welke context ook, vergemakkelijkt een uniforme taal uw werk.

HET WOORDENBOEK LICENTIEPAKKET

Als u het Quintessence competentiewoordenboek aankoopt zetten wij u net zo ver op weg als u zelf wil.

  • U ontvangt een gedrukt woordenboek met alle competenties en gedragsindicatoren per niveau, opgedeeld in een aantal clusters die het geheel bevattelijk structureren.
  • U krijgt de licentie uiteraard ook digitaal als u het instrument in uw systemen wil integreren. Het woordenboek bestaat standaard in 3 talen (Nederlands, Frans & Engels) en kan in een, twee of drie talen worden aangekocht naargelang uw behoefte.
  • Daarnaast krijgt u een Competentiewiel. Dit inmiddels alom gekend model geeft een visuele voorstelling van de competenties en clusters.
  • Evenals Competency Cards, gesprekskaarten die de dialoog rond competenties bijzonder vergemakkelijken. Elk kaartje bevat op de ene kant de competentie met de definitie en op de achterzijde een handige beschrijving van de diverse niveaus.
  • Als extra cadeautje doen we er graag Iedereen competent, het handboek voor competentie-en talentmanagement bij. Zo bent u alvast stevig voorbereid op succes!

VRAAG ONZE INTERESSANTE VOORWAARDEN VOOR DIT VOLLEDIGE LICENTIEPAKKET IN 1, 2 OF 3 TALEN!

Mocht u daarnaast begeleiding willen van onze mensen om competentiemanagement bij u te implementeren? Of gewoon hulp bij het opstellen van profielen? Qua competentie- en talentmanagement kunt u nergens meer experten bij elkaar vinden. Wij denken graag met u mee, op de ons kenmerkende no-nonsense manier. Fitness for use is het devies!

Noot: de gebruikslicentie is beperkt tot eigen gebruik. Het werk mag niet vertaald, gekopieerd, gecommercialiseerd of ter beschikking gesteld worden van derden. De licentieovereenkomst wordt u bezorgd bij aankoop.

+32 (0)3 281 44 88