De beste opleidingstrajecten van Quintessence om aanwezige talenten verder te ontwikkelen

17 / 03 / 2023
We zijn het er allemaal over eens: mensen vormen het belangrijkste kapitaal in een organisatie. Zeker met de war on talent waarin we ons nog volop bevinden, is het van groot belang dat we onze medewerkers de nodige uitdaging en motivatie aanbieden om zich blijvend in te zetten voor hun organisatie.
a

Het aanbieden (of het zelf volgen) van opleidingen om de aanwezige talenten verder te ontwikkelen, kan hier dan ook een belangrijke rol in spelen. Investeren in je medewerkers is namelijk altijd een goed idee. Ze zullen er gemotiveerder uitkomen, efficiënter door werken en je zal ze bovendien ook breder kunnen inzetten.

Dit is daarom het ideale moment om het opleidingsaanbod van Quintessence nog eens onder de loep te nemen!

GEDRAGSGERICHT INTERVIEWEN

Wil je graag de juiste mensen aantrekken met de juiste competenties? Dan is ons opleidingstraject ‘Gedragsgericht Interviewen’ iets voor jou.

In deze opleiding leer je de juiste vragen stellen en actief te luisteren. Je leert de nuances te zien tussen de positieve en negatieve motivatie van een kandidaat. Bovendien zal je ook inzicht verwerven in het verschil tussen subjectiviteit, intersubjectiviteit en objectiviteit.

Het leertraject bestaat uit een mix van korte inleidingen en praktische oefeningen, individueel of in groep. Hierbij koppelen we theorie over het bevragen van competenties aan jouw praktijksituatie, zodat alle voorbeelden relevant en meteen toepasbaar zijn.

Tot slot komen alle vaardigheden aan bod die je nodig hebt voor een doeltreffend gedragsgericht interview. Dankzij deze opleiding verbeter je de structuur en het resultaat van jouw selectie-interviews. We verkennen samen hoe je een selectie-interview best voorbereidt en structureert, maar ook hoe je de resultaten interpreteert.

Deze opleiding is ideaal voor lijnmanagers, HR-professionals, leidinggevenden, adviserende rollen en stafpersoneel betrokken bij selectie-interviews.

Je inschrijven voor deze opleiding kan je hier. Achteraf krijg je een attest van deelname mee. a

COACHING ESSENTIALS

Coaching vind je op alle levels in je organisatie en is dan ook niet meer weg te denken. Het zorgt ervoor dat je team gemotiveerd blijft en betere resultaten zal behalen. Maar hoe pak je dat nu net aan? En wat houdt coachen nu écht in?

Tijdens de vier opleidingsdagen van het ‘Coaching Essentials’ traject reiken we je de nodige fundamenten aan om succesvol te kunnen coachen. Uiteindelijk zal je jezelf beter leren kennen als coach, medewerkers beter kunnen begeleiden en daardoor ook betere teamresultaten kunnen neerzetten.

Via deze opleiding leren we je dus de fundamenten van coaching kennen om de nodige inzichten te verwerven.

We zetten deze theorie ook meteen om naar de praktijk door je een coachee binnen je eigen organisatie te laten begeleiden. We geven je hierbij gerichte tips & tricks om er zo voor te zorgen dat zowel jij als je coachee op de weg naar succes zitten.

Met het ‘Coaching Essentials’ traject teken je dus in op een interactieve en praktijkgerichte aanpak waarbij je op twee maanden tijd alle coachingfundamenten onder de knie zal krijgen.

Daarnaast zijn er ook intervisiemomenten in groep voorzien waarbij je ervaringen kan uitwisselen, maar ook evengoed frustraties en successen met elkaar zal kunnen delen.

Tot slot krijg je van ons ook enkele support tools aangereikt om je als coach te ondersteunen. Zo krijg je van ons Troeven Op Tafel©: een kaartenset om eenvoudig over competenties en talenten te praten. Daarnaast krijg je ook 6 maanden toegang tot Evolutips©, een uitgebreide database met ontwikkelingstips die je gericht kan inzetten tijdens het coachen.

Na het afronden van dit traject zal je in staat zijn om sterke coachingsgesprekken te voeren en de mensen in je organisatie te begeleiden in hun groei. Interessant om te weten, is dat deze opleiding ook deuren opent tot verschillende paden die je toelaten om je verder te gaan specialiseren als ICF Certified Professional Coach.

Je inschrijven voor deze opleiding kan je hier. Achteraf krijg je een attest van deelname mee. a

CERTIFIED COMPETENCY ASSESOR

Talent leren spotten is een vak apart. Gelukkig kan je deze skill mooi ontwikkelen dankzij de ‘Certified Competency Assesor’ opleiding van Quintessence.

Dit blended traject wordt verspreid over 7 opleidingsdagen. Zo stoomt dit interactieve en praktijkgerichte leertraject je in enkele maanden tijd klaar om op te treden als assessor in allerlei beoordelingssituaties.

We leren je de techniek van competentieassessment aan. Door te assessen krijg je namelijk een goed zicht op de huidige vaardigheden of het potentieel van een kandidaat.

Deze techniek leent zich perfect voor het invullen van vacatures of het opvolgen van ontwikkelingstrajecten. Dankzij een assessment krijg je een goed inzicht in de evaluatie- en loopbaantrajecten van je medewerkers.

In dit blended learning traject behandelen we dan ook het hele spectrum van competentieassessment. Dit doen we door een mix van leerstijlen waarbij we afwisselen tussen theorie, praktijkcases, gerichte oefeningen en zelf- en groepsstudie.

Na het formuleren van begrippen als 'competentie' en 'competentiemanagement', ga je dus ook concreet aan de slag met allerlei simulatietechnieken. Je oefent daarbij het bepalen en beoordelen van vaardigheden. Tot slot leer je ook hoe je gedragsgericht interviewt, rapporteert en feedback geeft.

Dankzij de opleiding ‘Certified Competency Assessor’ leer je dus hoe je competentieassessment concreet kan toepassen in de praktijk. We maken je vertrouwd met de wetenschappelijke en conceptuele onderbouwing van de techniek, zodat je een stevige basis opbouwt in competentiemanagement.

Daardoor zal je aan het einde van dit uitgebreide traject perfect kunnen optreden als assessor in diverse beoordelingssituaties.

Dit traject is een echte aanrader voor HR-professionals, HR-managers en lijnmanagers die alles willen weten over competentieassessment.

Je inschrijven voor deze opleiding kan je hier. Na het slagen van je assessorenproef krijg je een ‘Certified Competency Assessor’ certificaat.

BESLUIT

Heeft één van deze opleidingen jouw aandacht getrokken? Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt!

Naast deze opleidingen biedt Quintessence bovendien een heel aantal in-company trainingen aan. Deze kortere opleidingen bieden ook heel wat toegevoegde waarde aan de medewerkers in jouw organisatie.

Contacteer ons dus gerust voor meer informatie of een voorstel op maat van jouw organisatie. We staan je graag te woord!

+32 (0)3 281 44 88